torstai 14. huhtikuuta 2016

UUSI VIIKKO

Tämän taulun alta päivämme starttaa.

Miestenosaston toimisto.

Pyykkien kuivatusta miestenos. katolla



Taas viikko takana! Aika kuluu kuin siivillä, ja puoliväli on jo käsillä! Jätimme toistaiseksi hyvästit miestenosastolle, ja siirryimme erityiskoulun, sekä kuurojen koulun tiloihin.



 Vietimme aikaa puolet päivästä kuurojen koululla, ja toisen puolen poikien asuntolassa. Koulussa oppilaat kyselivät paljon Suomesta sekä meistä. Itse tykkäsin vastailla oppilaiden kysymyksiin mieluummin kuin jos olisi itse täytynyt kertoa, näin päin tunti sujui huomattavasti paremmin. Opettajat tulkkasivat mielellään, ja opettelimme toki viittomiakin. Asuntolassa pojat tekivät läksyt, jonka jälkeen pelailimme ulkona krikettiä, ja muita pallopelejä. Pojat ovat omatoimisia, ja reippaita ja kuulovamman lisäksi heillä ei ole muita vammoja. Asuntolassa tuntuu hyvä yhteishenki, ja pojat tulevat hyvin toimeen keskenään. Oma kuntoni ei kestä kovin pitkiä eriä helteessä, mutta poikia kuumuus ei tunnu haittaavan.

 Erityiskoulun puolella oli osa lapsista tuttuja lastenosastolta jonne he siirtyvät aina iltapäivisin. Auttelimme oppilaita piirtämällä heille kuvia, joita he saivat värittää. Useimmiten saamme myös aamulla cha- kupposet ja päivä käynnistyy mukavasti makean juoman nauttimisella, jopa luokassa. Myös tuoli löytyy nopeasti vieraalle.
Kommunikoinnissa on paljon eroa erityiskoulun, ja kuurojen koulun oppilaiden välillä. Erityiskoulussa tekeminen, esim. piirtäminen auttaa saamaan kontaktin lapseen, kun taas kuurojen puolella lapsi ymmärtää todella pienestä viittomasta, tai eleestä. Suurin osa kuuroista pojista myös kirjoittaa Englanniksi. Kuurojen koulussa myös silmiin, tai paremminkin korviinpistävää on kuinka hiljaista siellä on tunnin aikana. Pojat ovat myös ahkeria, ja tekevät läksyt ennen leikkejä.

Englannin tunti kuurojen koulussa.

Uutta siipeä rakennetaan parhaillaan.
Huomenna soipi kello 5.45Am., joten eipä muuta. Seuraavaksi päivitystä Dharamsalan reissusta.

Ps. Edes kuu ei noudata liikennesääntöjä. Kellahtanut kumolleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti